Image

Am întâlnit mulți manageri de agenții care foloseau un software depășit, ce nu făcea față nevoilor lor, însă aceștia au fost, totuși, reticenți la ideea de a-l schimba. Nici măcar nu sunt conștienți de faptul că aceasta este o problemă majoră în încercarea lor de a ține pasul cu competitorii.

În continuare îți prezentăm câteva motive pentru care ar trebui să îți schimbi actualul software:

Actualul tău software este depășit

Sistemul pe care îl folosești acum beneficiază de o tehnologie depășită, ceea ce îți creează o problemă majoră, deoarece este posibil să ratezi unele funcționalități importante oferite de tehnologiile de ultimă oră. Aceasta este o problemă pentru dezvoltatorul software-ului, deoarece este mult mai dificil să găsești personal dispus să lucreze cu tehnologie depășită. Așadar, mai devreme sau mai târziu, acesta va trebui să îți ofere asistență.

Nu ești mulțumit de asistența care îți este oferită

Vânzătorul software-ului nu îți oferă asistența de care ai nevoie? Acesta este unul dintre principalele motive din cauza cărora companiile îți schimbă furnizorul. Încearcă să îți imaginezi cât timp pierzi în momentul în care ai o problemă cu software-ul pe care furnizorul nu o remediază în timp util pentru ca tu să funcționezi în mod normal.

Nu beneficiezi de rezervări online B2C

Mai întâi,introduci produsele în sistemul back office cu toate descrierile, pozele și tarifele, pentru ca, mai apoi, să fii nevoit să adaugi aceleași informații în sistemul CMS pentru a le putea publica pe site? În cazul în care competitorii tăi folosesc un software care le permite să publice online toate produsele introduse in sistem, atunci nu ai nicio șansă să ții pasul cu ei.

Îți adaptezi procesele de afaceri la software

Software ar trebui să fie cel care se adaptează la nevoile tale, nu invers. Încerci să găsești diferite soluții pentru a face ceva în sistem, iar după ceva timp te obișnuiești cu această situație? Apoi, îți dai seama că nici măcar nu ar fi trebuit să ajungi în această situație? Bineînțeles că nu există niciun sistem care să facă față nevoilor tale 100%, însă ar trebui, cu siguranță să facă față în proporție de minim 90%. Dacă ajungi în situația de a căuta prea multe soluții pentru a duce la bun sfârșit o anumită sarcină, poate că acest timp pierdut ar fi mai bine folosit pentru a căuta un nou software.

Sistemul nu este extensibil

Îți dorești să eviți transferarea manuală a informațiilor din sistemul tău către alte sisteme și viceversa, pentru a evita munca manuală și greșelile. De exemplu, vrei ca sistemul tău să fie integrat cu sistemul de contabilitate, cu site-ul tău, cu sistemele B2B ale furnizorilor (prin API), cu Google maps, etc. Dacă sistemul tău nu poate comunica cu alte sisteme, ar trebui să iei în considerare schimbarea acestuia.

Nu beneficiezi de personalizare

Este foarte important să ai posibilitatea de a personaliza anumite părți ale sistemului, cum ar fi partea de rezervări online, documentele, câmpurile adiționale, rolul utilizatorului, etc. Dacă nu ai posibilitatea de a face asta cu ajutorul interfeței grafice pentru utilizator, care e întotdeauna opțiunea preferabilă, ar trebui măcar să ai posibilitatea de a solicita furnizorului software-ului să facă asta pentru tine.

Afacerea ta s-a dezvoltat mai mult decât furnizorul software-ului

La început, ai fost mulțumit de furnizorul pe care l-ai ales, însă, odată cu trecerea timpului, vânzările tale și numărul angajaților tăi au început să crească, iar competitorii tăi sunt mai agresivi, toate acestea punând mai multă presiune pe afacerea ta. Trebuie să faci totul mai repede, iar software-ul pe care îl folosești trebuie să te ajute. Ai observat că furnizorul software-ului tău nu s-a dezvoltat prea mult din momentul în care ai luat prima dată contact cu el.

Am întâlnit multe cazuri în care agenții de turism mari au continuat să colaboreze cu furnizori de software a căror afacere suferă din cauza lipsei de îmbunătățiri. Este timpul să schimbi acel furnizor, deoarece în curând acesta va dispărea de pe piață.

Pierzi timp și bani. Schimbarea software-ului reprezintă un proiect serios, însă este mai bine să faci această schimbare cât mai repede posibil, deoarece amânarea te face să pierzi și mai mult.

 142 vizualizari