fbpx

Cum poți grăbi revenirea agenției tale de turism după pandemia COVID-19?

În această perioadă în care industria turismului se află în impas și este față în față cu cea mai mare criză din toate timpurile, tour operatorii și agențiile de turism trebuie să fie inovativi și să se adapteze la noua noțiune de normalitate.

Am urmărit îndeaproape tendințele și acțiunile care au avut loc în ultimele luni, discutând cu numeroși clienți și aflând direct de la sursă detalii despre experiențele lor din această perioadă și planurile pe care și le-au făcut pentru a face față situației actuale.

Din informațiile pe care le-am strâns, reiese că turiștii tind din ce în ce mai mult să aleagă o vacanță pe plan local, iar acest lucru nu este deloc surprinzător.

Printre primii care au început să își mute atenția spre călătoriile locale se află tour operatorii din România. Ei și-au dat seama încă de la început că cea mai bună variantă pentru a supraviețui acestei crize este aceea de a se reprofila.

Cu toate acestea, nu toate țările își permit să facă această schimbare în mod eficient, fie pentru că depind prea mult de călătoriile aeriene, fie pentru că piața locală este prea mică sau au o putere de cumpărare prea slabă. Chiar și pentru țările care își permit să se reprofileze către călătoriile locale acest lucru nu este de ajuns pentru că este greu să îți menții profitabilitatea doar din turismul intern.

Cum să îți menții profitabilitatea cu sau fără ajutorul călătoriilor locale?

Mulți tour operatori au realizat că pentru a menține profitabilitatea – cu sau fără ajutorul călătoriilor locale – scăderea costurilor generale este crucială, totodată fiind foarte importantă și creșterea volumului în ceea ce privește excursiile oferite.

Dacă cea mai evidentă variantă de a reduce costurile este aceea de a concedia angajații, trebuie luat în considerare și faptul că dacă rămâi cu mai puțini oameni este foarte greu să atingi acea creștere menționată mai sus. Așadar, cele două obiective par a fi în contradicție. Totuși, această contradicție nu este o regulă generală. Majoritatea agențiilor de turism au realizat că nu pot rămâne profitabile dacă nu optimizează procesele de afaceri.

De când lucrăm îndeaproape cu agențiile de turism, am descoperit nenumărate motive din cauza cărora acestea pierd bani fără ca măcar să își dea seama. Așadar, există o foarte mare posibilitate ca și tu, cel care citești acum articolul acesta, să pierzi sume mari de bani din cauza proceselor actuale.

Vestea bună este că toată această situație cauzată de COVID-19 a determinat agențiile de turism nu doar să își reanalizeze strategiile de afaceri ci și să identifice motivele din cauza cărora pierd bani și să găsească oportunități de optimizare a afacerii.

Companiile care investesc în transformarea digitală a proceselor de afaceri au cel mai mult de câștigat în ceea ce privește profitabilitatea.

Pe scurt, cea mai bună metodă de a crește profitabilitatea călătoriilor locale sau a celor externe este transformarea digitală a proceselor de afaceri. Mai exact, digitalizarea te va ajuta să automatizezi majoritatea muncii manuale, astfel scăzând costurile generale și crescând profitabilitatea cu fiecare vacanță vândută.

Transformarea digitală nu este doar o chestiune tehnică

Digitalizarea nu este importantă doar pentru transformarea călătoriilor locale în unele profitabile. În cele din urmă, este foarte important ca o agenție de turism să rămână competitivă, să își mențină profitabilitatea și eficiența.

Creșterea profitabilității și a eficienței nu au fost nicicând mai importante ca în această perioadă. Folosirea mai multor unelte pentru a duce la capăt un singur proces, utilizarea foilor de calcul în Excel, pixul și foaia de hârtie nu mai sunt de actualitate.

Din contră, centralizarea discuțiilor dintre client, agent și furnizor te va elibera atât de mult încât vei avea mai mult timp pentru a te concentra pe cel mai important lucru: să le oferi clienților tăi mai multă importanță și experiențe unice.

În concluzie, COVID-19 a forțat digitalizarea multor industrii. Astfel, digitalizarea a devenit noua noțiune de normalitate. Companiile care s-au grăbit să facă această schimbare au supraviețuit, în timp ce altele riscă să nu izbutească. Pentru mulți, procesul de revenire va dura ani întregi. Un lucru este sigur: dacă nu suntem dispuși să îmbrățișăm schimbarea nu vom putea merge înainte și nu vom reuși să ne adaptăm la situațiile care vor apărea în viitorul apropiat.

Depășirea modului actual de lucru și impunerea unor noi standarde permit agențiilor de turism să își crească volumele scăzând în același timp costurile generale. Asigură-te că vei fi cu doi pași înainte când va fi cazul. Deja ești un expert în crearea și oferirea de experiențe de neuitat clienților tăi. Lasă-ne pe noi să îți arătăm cum să transformi aceste experiențe în unele profitabile.

Solicită un DEMO al soluției TravelOS, AICI!

Solicită DEMO

Luați legătura cu noi pentru a solicita o prezentare!

    Accept termenii și condițiile
    Sunt de acord cu politica de confidențialitate