fbpx

De ce ar trebui ca în echipa unei agenții de turism să avem și un expert SEO?

În zilele de astăzi, reputația online este esențială pentru orice afacere. Industria turismului este una extrem de competitivă, motiv pentru care are și mai multă nevoie de ea, întrucât clienții “pasionați de online” caută aproape orice informație pe internet.

Publicul țintă are adesea nevoie de detalii precum: care sunt cele mai bune hoteluri dintr-o anumită zonă, care dintre acestea se încadrează în bugetul lor, mâncăruri tradiționale ce merită încercate la fața locului, centre comerciale ce merită vizitate, cea mai bună modalitate de transport la destinație, etc.. Clienții agențiilor de turism au preferințe diverse, iar prin intermediul unui website bine pus la punct, puteți oferi conținut relevant pentru oricare dintre ei.

Ce poate fi mai atractiv decât un website pe care vizitatorii regăsesc videoclipuri și poze de înaltă calitate, recenzii primite de la ceilalți turiși și descrieri complexe și complete, care să ne răspundă la orice întrebare legată de destinație, pachet turistic și/ sau unitate de cazare?

Un website trebuie să atragă și să îndeplinească toate cerințele vizitatorilor, pentru a avea șanse cât mai mari să apară pe prima pagină în Google sau în alte motoare de căutare. Așadar, este absolut necesar să alocați un om activității de SEO, pentru a beneficia pe deplin de avantajele oferite de prezența pe primele poziții în Google sau alte motoarele de căutare. Mai jos, discutăm toate aceste avantajele în detaliu.

Bucură-te de beneficiile traficului și lead-urilor obținute organic

Motoarele de căutare precum Google, oferă potențialilor turiști cea mai bună opțiune. Astfel, a fi printre primii 10 pe paginile de rezultate ale motorului de căutare este un indicator al faptului că oferi servicii excelente. Acest lucru înseamnă că vei îndeplini, efectiv, ceea ce promiți de la bun început. Prin urmare, SEO este în primul rând o necesitate pentru construirea reputației și a încrederii. Oamenii vin pe site pe cont propriu și nu trebuie să-i forțezi sau să-i ademenești. Ei pur și simplu trebuie să capete încredere în serviciile tale și să considere că prețurile sunt pe măsura serviciilor pe care le oferi.

Un om dedicat activității SEO te poate ajuta să crești expunerea. De asemenea, dacă omul dedicat procesului de SEO are și o experiență vastă în spate, acesta te poate ajuta să obții și backlink-uri poziționate pe site-uri ce se bucură de o reputație foarte bună, întrucât mulți dintre ei au relații profesionale cu alți clienți din industriile aliate. Backlink-urile de la companii de profil pot atrage noi clienți.

Este o modalitate foarte rentabilă prin care să-ți crești expunerea

Prin SEO, o afacere își poate crește semnificativ traficul existent pe website și totodată numărul potențialilor clienți relevanți, care se află în căutarea unui produs sau serviciu similar. Astfel, rata de conversie va fi una mult mai mare. Prin ocuparea pozițiilor de top pe paginile de rezultate ale motoarelor de căutare, vei avea posibilitatea de a ajunge la un public mult mai larg. Iar activitatea de SEO te va ajuta să ajungi la clienții cu adevărat interesați. Economisești timp și eforturi zadarnice de promovare.

Poți totodată efectua campanii tip newsletter sau poți oferi reduceri dedicate. Chiar și în cazul unui marketing offline, nu trebuie să mai irosești resurse, întrucât îți cunoști deja cumpărătorii.

Faceți audituri website în mod regulat

Un expert SEO știe că atragerea clienților nu este suficientă, întrucât aceștia trebuie și convinși să rămână. Iar pentru acest lucru, auditurile regulate ale website-ului sunt esențiale. Acestea ajută expertul SEO să se asigure că un conținut potrivit cu elemente vizuale potrivite sunt disponibile pe paginile potrivite. El are grijă de toate aceste detalii, precum și de altele, cum ar fi dimensiunea fontului, culoarea fundalului, etc.. Ușurința în utilizare atât pe desktop, cât și pe mobil, sunt absolut obligatorii pentru turiștii moderni. Pentru a nu-i pierde, nu îți poți permite să ai nici măcar un link nefuncțional sau redirecționări către alte website-uri care nu au nicio legătură cu subiectul principal.

Analizează competiția și fii mai bun decât ea!

În mediul online există din ce în ce mai mulți bloggeri de călătorie care își povestesc experiențele personale de călătorie în detaliu. Ei sunt de obicei prezenți pe diverse platforme online, precum Instagram, Facebook și/ sau YouTube.
De asemenea, există foarte multe site-uri și canale dedicate turismului. Văzând atât de multe opțiuni de călătorie, cazare etc., consumatorul devine foarte confuz. Astfel, câștigarea atenției acestora devine o sarcină dificilă.

SEO este un proces lent și constant prin care poți atrage noi clienți potențiali pe website-ul tău. Este nevoie în primul rând ca website-ul să fie ușor de utilizat, să aibă o viteză de încărcare rapidă și un conținut bogat. Motoarele de căutare sunt interesate, de asemenea, de recenzii ale utilizatorilor și menționări pe rețelele de socializare. Totodată, este necesar să oferi informații la zi. Informațiile greșite pot duce la penalizări din partea motoarelor de căutare.

În concluzie, primul pas în zilele noastre pentru construirea unei agenții de turism de succes, este existența în echipă a unui expert SEO. Chiar și o agenție de turism aflată la început de drum, poate avea un mare succes dacă își asigură o prezență online corectă și potrivită.

Cei care conduc încă o agenție de turism în mod tradițional (offline) trebuie să își îndrepte cât mai mult atenție spre digital. Iar angajarea unui expert SEO este o modalitatea corectă de a începe acest lucru.

Acesta te va ajuta să expui agenția în fața oamenilor relevanți, care caută exact serviciile pe care le oferi.

Solicită DEMO

Luați legătura cu noi pentru a solicita o prezentare!

    Accept termenii și condițiile
    Sunt de acord cu politica de confidențialitate