fbpx

SEO și importanța acestuia în industria turismului

Indiferent dacă ești la început de drum cu agenția ta de turism sau dacă ai mai mulți ani de experiență în spate, nu există niciun dubiu că gradul de competitivitate în industria turismului este foarte ridicat în acest moment. Există sute de mii de agenții de turism în toată lumea, iar fiecare dintre ele încearcă în fel și chip să convingă oamenii să facă rezervare.

Totul începe cu obținerea atenției din partea oamenilor.

Cea mai mare provocare cu care se confruntă majoritatea agențiilor de turism în ziua de astăzi o reprezintă afirmarea, încercarea de a se face cunoscute, mai mult chiar decât încercarea de a avea tarife competitive. Poți să ai cele mai bune tarife din lume, însă dacă oamenii nu au posibilitatea de a te găsi la timpul potrivit, asta nu ajută la nimic.

Având în vedere că din ce în ce mai mulți oameni folosesc internetul pentru a căuta vacanțe și a face rezervări, este esențial pentru afacerea ta să ai o prezență puternică în mediul online, în mod special pe rețelele de socializare și în motoarele de căutare.

În acest articol îți vom împărtăși câteva ponturi despre cum să îți îmbunătățești prezența în motoarele de căutare.

Folosește descrieri complete și imagini atractive

Descrierile și imaginile reprezintă una dintre cele mai bune modalități pentru grăbirea rezultatelor venite din SEO. Astfel, conținutul devine actual și complex, ajutând la construirea unei imagini autoritare a site-ului tău și oferindu-le utilizatorilor tăi un conținut util pe care să îl împărtășească și altora.

Turismul este un subiect foarte vizual, iar descrierile prezente pe site-ul tău reprezintă o modalitate foarte bună pentru a spune o poveste cu ajutorul unei combinații între imagini atractive și un text complet. Turiștii vor să vizualizeze dinainte experiența ce le va fi oferită dacă rezervă un pachet turistic de la tine. De asemenea, aceștia au nevoie să cunoască suficiente informații înainte de a face o rezervare. Nu ar fi frumos să știi dinainte unde este localizată unitatea ta de cazare, cum arată împrejurimile și ce activități distractive îți sunt oferite acolo? Sau cum arată plaja, dacă este cu nisip fin sau cu pietricele și dacă ai sau nu un bar la dispoziție de unde să-ți comanzi băutura preferată în momentele în care te relaxezi pe șezlong?

Toate aceste informații și multe altele ajută vizitatorii tăi să vizualizeze mai bine viitoarea lor experiență și cresc semnificativ șansele unei rezervări. Totodată, motoarele de căutare apreciază cel mai mult un conținut complet și rar întâlnit și vor ridica întotdeauna pe prima poziție website-urile care oferă așa ceva, în detrimentul celor care nu o fac.

De curând, echipa noastră a inițiat un nou parteneriat, din dorința de a veni în întâmpinarea voastră cu cele mai noi și bune tehnologii, care să vă ajute cât mai mult în procesul de vânzare. Acest parteneriat are la bază maparea și generararea de content pentru hoteluri.

Știm cu toții că uneori conținutul importat inițial prin API de la touroperatori este insuficient. Ne dorim mai mult și căutăm în permanență răspunsuri și soluții la următoarele întrebări: De ce există website-uri care vând mai bine decât cel al agenției mele? Cât de atractivă și completă este prezentarea ofertelor în site-ul agenției mele? Numărul clienților care navighează către alte site-uri pentru descrierea hotelului este mare? Câți dintre ei revin după ce au găsit informațiile? Ce resurse de timp și bani trebuie să aloc pentru a genera descrieri la hotelurile din oferte?

Partenerii noștri de la ClickHotels au reușit să răspundă tuturor acestor întrebări și au găsit soluția ideală. De ce să alegi ClickHotels? Pentru că:

1. Ai pagini de prezentare ale hotelurilor cu un conținut unitar (informații complete și fotografii de bună calitate)
2. Clienții vor găsi în website-ul agenției informații despre hotelurile din oferte (nu mai navighează către alte site-uri)
3. Grija pentru detalii/aspectul site-ului agenției conferă mai multă încredere clienților
4. Dispar paginile cu hotelurile care nu mai sunt disponibile în ofertă pentru pachetele charter (potențialii clienți nu mai găsesc pagini unde nu pot fi făcute rezervări)
5. Potențialii clienți vor fi atrași de prezentarea hotelului
6. Conținutul pachetului de hoteluri este în permanență actualizat
7. Implementare rapidă și ușor de realizat a contentului în website-ul agenției
8. Ofertele transmise clienților vor putea conține atât tarife cât și prezentările hotelurilor

Studiază cu atenție cuvintele cheie

Este crucial pentru tine să știi exact ce cereri au potențialii clienți și ce căutări fac în motoarele de căutare în momentul în care verifică sau cumpără tipul de serviciu pe care îl oferi tu, pentru ca ulterior să te folosești și tu de acele cuvinte cheie.

Pentru asta, îți recomandăm să folosești Google Keyword Planner. Acesta este un instrument pe care îl poți folosi în mod gratuit, pentru a căuta cuvinte cheie specifice și pentru a afla volumul de căutare și nivelul de competiție a acestora.

Începe prin a te folosi de cuvinte cheie care au un volum de căutare ridicat și un nivel de competiție scăzut. Apoi, treci de la cuvintele cheie simple la cele mai complexe pe care oamenii le-ar putea folosi pentru a găsi opțiuni specifice, cum ar fi “Pachete de vacanță în Croația la hoteluri de 5 stele”.

Cuvintele cheie complexe reprezintă 70% din toate căutările, fiind mult mai probabil ca acestea să-ți aducă o rată de conversie mai bună. Odată ce ai studiat aceste cuvinte cheie și ai făcut o listă cu cele mai importante, încorporează-le în mod inteligent pe site-ul tău și în conținutul blog-ului și al conturilor de pe rețelele de socializare pentru a atrage trafic.

Optimizează titlurile paginilor și descrierile

Titlurile paginilor și descrierile sunt unele dintre cele mai subestimate aspecte ale SEO. Motoarele de căutare le consideră pe ambele importante când vine vorba de evaluarea relevanței paginilor, așadar asigură-te că le optimizezi. Totodată, acestea au un impact uriaș asupra ratei de click, deoarece titlul și descrierea sunt primele pe care le văd utilizatorii în momentul în care se afișează rezultatele căutării lor și decid dacă să dea click pe un link sau să continue căutarea în funcție de cât de relevante și atractive sunt titlurile și descrierile în ceea ce privește căutarea lor.

Cu cât sunt mai relevante titlul și descrierea, cu atât va crește și rata de click.

Așadar, asigură-te că folosești cuvinte cheie relevante în titluri și în descriere, încercând în același timp să nu depășești 70, respectiv 160 de caractere. Dacă vrei să evidențiezi în titlu 2 sau 3 dintre serviciile tale principale folosește separatoare pentru a-l face mai plăcut pentru utilizatori (user-friendly).

Folosește Alt Title pentru imagini

Ți-ai umplut site-ul cu nenumărate imagini frumoase care să atragă vizitatori, însă te-ai întrebat dacă Google poate să vadă acele imagini? Răspunsul este NU. Motoarele de căutare nu pot înțelege imaginile, cel puțin nu încă. Așadar, trebuie să folosești titluri care să conțină cuvinte cheie pe acele imagini pentru a le face să înțeleagă despre ce este vorba.

Folosirea de titluri este extrem de folositoare când vine vorba de căutarea de imagini. Dacă titlurile pe care le-ai pus pe imagini se potrivesc cu căutarea utilizatorului, există o șansă foarte mare ca site-ul tău să apară în căutarea de imagini și să îl facă pe utilizator să dea click pe site-ul tău. În acest fel, poți atrage mult trafic adițional cu ajutorul imaginilor. Asigură-te doar că folosești cuvintele cheie potrivite.

Optimizează conținutul site-ului mai întâi pentru utilizatori, și mai apoi pentru motoarele de căutare

Calitatea conținutului de pe site-ul tău este cel mai important factor determinant. Cu toate acestea, nu fă greșeala de a-ți umple site-ul cu cuvinte cheie doar pentru a apărea cât mai sus în pagină. Pur și simplu, nu va funcționa. Concentrează-te pe audiență și pe nevoile acesteia. Trebuie să ai conținut care să îi atragă pe utilizatori, mai ales pe cei care se află pentru prima dată pe site-ul tău.

Homepage-ul este cea mai importantă pagină în această privință, iar din conținutul acesteia ar trebui să afle, atât utilizatorii cât și motoarele de căutare, care este natura afacerii tale și ce servicii oferi. Include în homepage cele mai importante produse pe care le oferi și poze impresionante (care trebuie neapărat să conțină toate tag-uri), împreună cu descrieri scurte care să includă cuvinte cheie.

Totodată, este foarte important să publici pe site cât mai multe recenzii. Mai multe recenzii înseamnă mai mult conținut relevant, mai ales în cazul în care acestea sunt frecvente și recente.

Cu cât este mai atractiv și mai relevant conținutul site-ului tău, cu atât va fi mai mică rata de respingere (bounce rate-ul) și mai mare interacțiunea, ambele fiind semnale pozitive în ceea ce privește poziția ta în motoarele de căutare.

Optimizează-ți site-ul pentru mobil

Acum câțiva ani, orice afacere ar fi putut avea succes chiar și fără o versiune mobilă a site-ului. Nu și astăzi. În ziua de azi, ușurința în utilizare a site-ului pe mobil reprezintă un factor foarte important în poziționarea ta în motoarele de căutare, așadar neoptimizarea site-ului pentru mobil poate dăuna foarte mult afacerii tale.

În plus, cei mai mulți oameni își folosesc mobilul pentru nevoile lor turistice, așadar un design responsive pe mobil asigură o experiență plăcută pentru utilizator și îmbunătățește interacțiunea.

În concluzie, nu există formula ideală în ceea ce privește SEO, iar lista cu lucrurile pe care ai putea să le faci este una lungă. Algoritmii de căutare sunt în continuă schimbare, iar lupta pentru poziționarea în motoarele de căutare devine din ce în ce mai grea. Trebuie să ai răbdare și să nu te aștepți ca rezultatele venite din SEO să apară peste noapte.

Foarte mulți oameni fac greșeala de a se concentra doar pe motoarele de căutare și de a-și ignora utilizatorii. Concentrează-te mai mult pe îmbunătățirea experienței utilizatorilor tăi, iar succesul în ceea ce privește motoarele de căutare va veni cu siguranță.

Comments
  • Articol bine documentat. Vom reciti cu atentie, dupa care va vom contacta , pentru a analiza impreuna posibilitatea de a beneficia direct de experienta si calificarea dumneavoastra profesionala.

Comments are closed.

Solicită DEMO

Luați legătura cu noi pentru a solicita o prezentare!

    Accept termenii și condițiile
    Sunt de acord cu politica de confidențialitate